top of page
272743261_2760042510963631_7991525920008271717_n_edited.jpg

Celebration Day for Girls

Meer zachtheid en verbinding met onze menstruatie

 Hoe heb jij het begin van je puberteit ervaren? Hoe was het voor jou om de eerste keer je menstruatie te krijgen? Hoe voelde je je? Tegen wie heb je het verteld? Hoe werd er gereageerd? Voor velen van ons gaat deze periode gepaard met veel schaamte, angst en onzekerheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jonge meisjes die de menarche (eerste menstruatie) op een positieve manier benaderen en ervaren, een groter gevoel van eigenwaarde hebben. Ze hebben minder negatieve symptomen van hun maandelijkse cyclus en een positievere beleving van hun menstruatie.


Wens je je dochter zo’n positieve ervaring toe? Kom dan samen met haar naar Celebration Day for Girls!


Een Celebration Day for Girls is een workshop voor meisjes van 10-12 jaar en hun moeder/plusmoeder/pleegmoeder/... De workshop heeft als doel de schaamte weg te nemen over de lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit en met name over het thema menstruatie. De emotionele band tussen moeder en dochter wordt tijdens deze dag versterkt.


Het is een dag vol leuke activiteiten, levendige gesprekken, vrouwenverhalen en een klein feestje om de magische drempel van puberteit en menarche te vieren. Zowel meisjes die hun maandstonden nog moeten krijgen als meisjes die het al hebben, zijn van harte welkom.

De Celebration Day for Girls is opgedeeld in 3 delen:

  • 2u durende mamasessie: Ter voorbereiding van de Celebration Day for Girls komen de mama's samen tijdens de mamarsessie. Meestal de avond voor de celebration day. De mama's zijn de grootste bron van steun voor hun dochters. Tijdens deze voorbereidende avond bespreken we de inhoud van de workshop, hopen en wensen voor de dag en worden ideeën aangereikt om de dochters te ondersteunen tijdens de adolescente jaren.

  • Celebration day ochtend sessie: Tijdens de Celebration Day for Girls zijn de meisjes samen in de ochtend (10 uur tot 13 uur). Dit is een ochtend vol leuke activiteiten en tegelijkertijd positieve info over de veranderingen in de puberteit en de maandstonden.

  • Celebration day middag sessie: Om 13.00 uur komen de moeders erbij, we lunchen gezellig samen. De rest van de middag staat in het teken van verbindende activiteiten tussen moeder en dochter. De dag eindigt rond 16.30 uur.

Prijs: Deze gehele Celebration day for Girls kost 99€ (voor moeder en dochter). We delen samen een potluck. Een sociaal tarief is altijd mogelijk, aarzel niet om dit te vragen.


Wil je graag deelnemen samen met je dochter?  Deze workshop staat open voor alle vrouwen en vrouwelijke geïdentificeerde personen.


Als je zelf een groepje mama's en dochters weet die geïnteresseerd zijn, dan kom ik ook graag ter plaatse.


Celebration Day for Girls is ontworpen door Jane Bennet sinds 2000. Momenteel zijn er verspreid over de hele wereld facilitators. Als je graag samen met je dochter een filmpje bekijkt over de workshop, zie deze website: www.celebrationdayforgirls.com

Praktisch:
Inschrijving definitief na storting op
-->BE11 1030 4360 9248Workshop Menstruatie: Aanbod
4e59d566186433_edited.jpg
Workshop Menstruatie: Afbeelding
bottom of page